Search The ForumSearch   RegisterRegister  LoginLogin

AfterLogic WebMail Lite

 AfterLogic Forum : AfterLogic WebMail Lite
Subject Topic: V 9.3.1 Issues with IMAP Connection Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Will|Luck
Newbie
Newbie


Joined: 17 March 2022
Online Status: Offline
Posts: 2
Posted: 17 March 2022 at 4:19pm | IP Logged Quote Will|Luck

Hello All,

I've setup a fresh install of WML V9.3.1 and for some reason it's unable to connect to the IMAP server.

The Imap and SMTP address is mail.jajn.co.uk with SSL enabled (993 & 465) but this doesn't seem to work I have also tried "localhost" and "127.0.0.1" with no success

My log file including stacktrace is below (passwords removed)

Code:
[23:17:48.94][1fff9b14] @Time: 0.0063
[23:17:48.94][1fff9b14] @TimeApiInit: 0.0972
[23:17:48.94][1fff9b14] INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 2MB
[23:17:48.94][1fff9b14] INFO[TIME]: Time delta: 1647559068.9492
[23:17:51.10][1be020f9]  
[23:17:51.10][1be020f9]  ===== API: StandardLoginFormWebclient::Login
[23:17:51.12][1be020f9] IMAP[ERROR]: MailSo\Base\Exceptions\InvalidArgumentException: MailSo-Base-Exceptions-InvalidArgumentException in /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/vendor/afterlogic/mailso/lib/MailSo/Net/NetClient.php:211
Stack trace:
#0 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/vendor/afterlogic/mailso/lib/MailSo/Imap/ImapClient.php(151): MailSo\Net\NetClient->Connect('mail.jajn.co.uk', '993', 1, false)
#1 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Mail/Managers/Main/Manager.php(98): MailSo\Imap\ImapClient->Connect('mail.jajn.co.uk', '993', 1, false)
#2 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Mail/Managers/Main/Manager.php(188): Aurora\Modules\Mail\Managers\Main\Manager->_getImapClient(Object(Aurora\Modules\Mail\Models\MailAccount))
#3 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Mail/Module.php(6584): Aurora\Modules\Mail\Managers\Main\Manager->validateAccountConnection(Object(Aurora\Modules\Mail\Models\MailAccount), false)
#4 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/EventEmitter.php(179): Aurora\Modules\Mail\Module->onLogin(Array, false, NULL)
#5 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Manager.php(784): Aurora\System\EventEmitter->emit('Core', 'Login', Array, false, Object(Closure), false)
#6 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(455): Aurora\System\Module\Manager->broadcastEvent('Core', 'Login', Array, false)
#7 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php(2085): Aurora\System\Module\AbstractModule->broadcastEvent('Login', Array, false)
#8 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->Authenticate('test@jajn.co.uk', '', false)
#9 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#10 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Decorator.php(55): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('Authenticate', Array)
#11 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php(2218): Aurora\System\Module\Decorator->__call('Authenticate', Array)
#12 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->Login('test@jajn.co.uk', '', '', false)
#13 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#14 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Decorator.php(55): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('Login', Array)
#15 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/StandardLoginFormWebclient/Module.php(47): Aurora\System\Module\Decorator->__call('Login', Array)
#16 [internal function]: Aurora\Modules\StandardLoginFormWebclient\Module->Login('test@jajn.co.uk', '', '', false)
#17 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#18 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php(666): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('Login', Array, true)
#19 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->EntryApi()
#20 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Router.php(111): call_user_func_array(Array, Array)
#21 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Manager.php(639): Aurora\System\Router->route('api')
#22 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Application.php(141): Aurora\System\Module\Manager->RunEntry('api')
#23 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Application.php(110): Aurora\System\Application->Route('api')
#24 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/index.php(21): Aurora\System\Application::Start()
#25 {main}
[23:17:51.14][1be020f9] Aurora\System\Exceptions\ApiException: ApiException in /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php:2149
Stack trace:
#0 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->SetAuthDataAndGetAuthToken(false, '', false)
#1 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#2 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Decorator.php(55): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('SetAuthDataAndG...', Array)
#3 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php(2225): Aurora\System\Module\Decorator->__call('SetAuthDataAndG...', Array)
#4 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->Login('test@jajn.co.uk', '', '', false)
#5 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#6 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Decorator.php(55): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('Login', Array)
#7 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/StandardLoginFormWebclient/Module.php(47): Aurora\System\Module\Decorator->__call('Login', Array)
#8 [internal function]: Aurora\Modules\StandardLoginFormWebclient\Module->Login('test@jajn.co.uk', '', '', false)
#9 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/AbstractModule.php(836): call_user_func_array(Array, Array)
#10 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/modules/Core/Module.php(666): Aurora\System\Module\AbstractModule->CallMethod('Login', Array, true)
#11 [internal function]: Aurora\Modules\Core\Module->EntryApi()
#12 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Router.php(111): call_user_func_array(Array, Array)
#13 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Module/Manager.php(639): Aurora\System\Router->route('api')
#14 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Application.php(141): Aurora\System\Module\Manager->RunEntry('api')
#15 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/system/Application.php(110): Aurora\System\Application->Route('api')
#16 /home5/jackandj/SubDomains/jajn.co.uk/mail/index.php(21): Aurora\System\Application::Start()
#17 {main}
[23:17:51.14][1be020f9] @Time: 0.1571
[23:17:51.14][1be020f9] @TimeApiInit: 0.1065
[23:17:51.14][1be020f9] INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 14MB
[23:17:51.14][1be020f9] INFO[TIME]: Time delta: 1647559071.1495
[23:17:51.14][1be020f9] INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 14MB
[23:17:51.14][1be020f9] INFO[TIME]: Time delta: 1647559071.1497
[23:17:52.20][49e1f1dd]  
[23:17:52.20][49e1f1dd]  ===== API: LogsViewerWebclient::GetLogFilesData
[23:17:52.20][49e1f1dd] @Time: 0.0049
[23:17:52.20][49e1f1dd] @TimeApiInit: 0.0956
[23:17:52.20][49e1f1dd] INFO[MEMORY]: Memory peak usage: 2MB
[23:17:52.20][49e1f1dd] INFO[TIME]: Time delta: 1647559072.2092
[23:17:53.75][85b8eb89]  
[23:17:53.75][85b8eb89]  ===== API: LogsViewerWebclient::GetLogFile


Any help or ideas with getting this working would be appreciated.
Back to Top View Will|Luck's Profile Search for other posts by Will|Luck
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5886
Posted: 18 March 2022 at 12:33am | IP Logged Quote Igor

Hello,

That doesn't look like mailserver connectivity issue as the log doesn't show any attempts to connect to a server. My guess is, the issue is elsewhere, please see:

https://afterlogic.com/docs/webmail-lite/troubleshooting/troubleshooting-database-issues

Most likely, you need to ensure a correct driver is used for MySQL, InvalidArgumentException allows to suggest there's a data type error somewhere.

--
Regards,
Igor, Afterlogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
Will|Luck
Newbie
Newbie


Joined: 17 March 2022
Online Status: Offline
Posts: 2
Posted: 18 March 2022 at 7:09pm | IP Logged Quote Will|Luck

Thanks Igor,

It looks like the server I'm located on is running MariaDB 10.2.43, I've contacted my host to see if anything can be done.
Back to Top View Will|Luck's Profile Search for other posts by Will|Luck
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide