Search The ForumSearch   RegisterRegister  LoginLogin

MailBee Objects

 AfterLogic Forum : MailBee Objects
Subject Topic: apostrophe or leading underscore invalid Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
JuneK
Newbie
Newbie


Joined: 27 July 2012
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2
Posted: 27 July 2012 at 7:42pm | IP Logged Quote JuneK

We are using Mailbee objects version 5.4 and are having problems with email addresses containing apostrophes or leading underscores. They are being reported as invalid.

Examples are:
tim.o'mally@noemail.com
_AnEmail_@noemail.com

Both of these return false from ValidateEmailAddress, but they are valid addresses acceptable to our email server and the recipient's email server.

Does version 8.0 of the Mailbee Objects correct these errors?

Thank you
Back to Top View JuneK's Profile Search for other posts by JuneK
 
Igor
AfterLogic Support
AfterLogic Support


Joined: 24 June 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 5902
Posted: 30 July 2012 at 1:21am | IP Logged Quote Igor

MailBee v8 treats those addresses as erroneous. If your server policy for email addresses differs from generally recognized one, you'll need to implement your own check for correct addresses. And of course, even that wouldn't give 100% reliable result, the recommended approach is to send mail and track bounce messages.

--
Regards,
Igor, AfterLogic Support
Back to Top View Igor's Profile Search for other posts by Igor
 
JuneK
Newbie
Newbie


Joined: 27 July 2012
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2
Posted: 30 July 2012 at 5:04am | IP Logged Quote JuneK

It isn't just our server policy. These are valid email addresses per the RFC and for the sender, and we can't respond to their emails when using Mailbee if we include the ValidateEmailAddress call.

The senders are large, multi-national corporations and it reflects badly on us when we tell them that we can't handle a perfectly valid email address that they have selected.

I hope that this will be corrected in a future version of Mailbee.
Back to Top View JuneK's Profile Search for other posts by JuneK
 
Alex
AfterLogic Support
AfterLogic Support
Avatar

Joined: 19 November 2003
Online Status: Offline
Posts: 2179
Posted: 30 July 2012 at 5:25am | IP Logged Quote Alex

OK, we'll put this onto TODO list.

Regards,
Alex
Back to Top View Alex's Profile Search for other posts by Alex
 
Alex
AfterLogic Support
AfterLogic Support
Avatar

Joined: 19 November 2003
Online Status: Offline
Posts: 2179
Posted: 11 October 2012 at 9:47am | IP Logged Quote Alex

Try the updated version. If you need just a dll, you can get it from http://www.afterlogic.com/updates/mailbee.zip (or mailbee64.zip for 64-bit version).

Regards,
Alex
Back to Top View Alex's Profile Search for other posts by Alex
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide